Onze klanten waarderen ons met

Klanten waarderen ons met

Bouwkundige keuring of advies?

Ga voor zekerheid! Kom niet voor verrassingen te staan. 

Experts

Wij werken alleen met gediplomeerde vakmensen

20 jaar

Expertise opgebouwd in dit vakgebied

Partners

Wij werken samen met o.a. Mijnwoning.nl

Veilig wonen in je droomhuis?

Zoek je iemand die je zekerheid kan bieden bij de aankoop van je woning? Of heb je net een verbouwing achter de rug en twijfel je over de kwaliteit van de uitvoering?  Onze bouwkundige keuringen geven u de inzichten die u zoekt. Dankzij onze kennis van zaken bepalen wij grondig of er gebreken zijn aan de woning.

Wij werken dit uit in een overzichtelijk rapport waarin wij de gebreken beschrijven en dit visueel maken door middel van foto’s. Natuurlijk wilt u weten wat de herstelmogelijkheden en kosten zijn. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij een goede inschatting maken van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. 

Wij werken samen met Woning.nl, waardoor onze keuringen volledig gedigitaliseerd zijn. Hierdoor kunnen wij de snelheid bieden die u wenst en ontvangt u een rapport vaak dezelfde of volgende dag in uw mailbox. Wij garanderen dat wij binnen drie dagen ter plaatse kunnen zijn om de de bouwkundige keuring uit te voeren. 

Natuurlijk kunt u na de keuring altijd een beroep op ons doen voor aanvullend advies. In de meeste gevallen kunnen wij u dan gratis op weg helpen. Wilt u naar aanleiding van de keuring verbouw – of herstelwerkzaamheden laten uitvoeren dan kunnen wij u ook daarbij ondersteunen.  


Bouwkundige keuringen

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend advies over een keuring van uw woning of bedrijfspand, neem snel contact met ons op!

Waarom een bouwkundige keuring?

Wanneer u een huis koopt dan is een bouwkundige keuring altijd aan te raden. Een bouwkundige keuring is een onafhankelijk, visuele keuring van een woning of pand. Deze inspectie geeft inzicht in de bouwkundige staat van het pand. Hierdoor komt u niet voor ongewenste verrassingen te staan en weet u wat u kunt verwachten bij aankoop. Een keuring betreft de volgende elementen:

 • Fundering, kruipruimte (beperkt) en vloeren.
 • Riolering, ventilatie, leidingwerk in kruipruimte.
 • Bouwkundige staat van vloeren, muren, metselwerk, voegwerk en lateien.
 • Staat en toestand van dak, pannen, dakbeschot, goten, zink en schoorstenen.
 • Technische staat en te verwachten levensduur van dakbedekking en dakconstructie.
 • Staat van puien, kozijnen, ramen, deuren, enz.
 • Visuele beoordeling van de technische staat van de CV installatie.
 • Visuele beoordeling van de technische staat van de elektrische installatie.
 • Visuele beoordeling van de onderhoudstaat van de keuken.
 • Visuele beoordeling van de onderhoudstaat van alle overige sanitaire groepen.
 • Een oordeel over de staat van evt. schuren, garages en opstallen.
 • Vaststellen aanwezigheid loden waterleiding, risico koolmonoxide e.d.

Welke keuring is geschikt voor uw situatie?

Bouwkundige keuring incl. NHG

Een huis kopen is een flinke investering waarbij u de zekerheid wilt dat het voldoet aan uw verwachtingen. Door het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring krijgt u zicht op de bouwkundige staat van het pand.  Tijdens de keuring wordt er nauwkeurig onderzoek gedaan naar de staat van de woning. Hierbij worden eventuele gebreken, achterstallig onderhoud of bouwkundige tekortkomingen in kaart gebracht. U bent zelf meestal niet bij deze keuring aanwezig. In het rapport zal de bouwkundig inspecteur een nauwkeurige beschrijving geven van de staat van de woning, aangevuld door foto’s van de specifieke situatie. Tevens wordt er een raming opgenomen van de herstelkosten op korte en lange termijn. Hierdoor komt u na aankoop van de woning niet voor verrassingen te staan.

Onze bouwkundige rapporten voldoen aan de NHG eis en worden geaccepteerd door financiële instellingen.

Bouwkundig advies

Als huiseigenaar kunt u tegen een probleem aanlopen in uw woning. Wanneer u een specifiek probleem heeft kunt u ons inhuren voor een bouwkundig advies. De bouwkundige adviseur zal samen met u  het probleem ter plaatsen bekijken. Hij geeft u een indicatie van het probleem en bespreekt mogelijke oplossingen. 
Voorbeelden van specifieke problemen zijn bijvoorbeeld; lekkage,  vocht –  en  dakproblemen, tocht, scheurvorming,  houtrot of metselwerk. 
Dit bouwkundig advies kunt u inzetten wanneer u een enkel probleem heeft. Zijn er meerdere problemen aan uw woning dan adviseren wij een bouwkundige keuring. 

U kunt na aanleiding van ons advies de herstelwerkzaamheden door ons laten uitvoeren. Wij vragen offertes op en zorgen ervoor dat een betrouwbare specialist uit ons netwerk het werk komt verrichten. Wij zullen dan namens u de onderhandelingen doen en ervoor zorg dragen dat de werkzaamheden op een kwalitatieve manier worden uitgevoerd tegen eerlijke prijs. 

Uiteraard staat het u vrij om hiervoor zelf een partij te benaderen. 

Opleveringskeuring

U kunt de oplevering van uw nieuwbouw –  of gerenoveerde woning zelf doen. Dit wordt echter niet aangeraden, omdat u zaken over het hoofd zou kunnen zien. Dit kan tot vervelende verrassingen leiden, omdat u akkoord heeft gegeven voor de staat waarin de woning wordt opgeleverd. Punten die na oplevering van de woning door u worden ontdekt, worden door de aannemer vaak niet meer erkent. Dit leidt tot vervelende situaties.

Onze bouwkundige loopt de woning kritisch na. Hij geeft direct terugkoppeling over de staat van de woning en eventuele gebreken. Hierdoor sta je stevig in je schoenen ten opzichte van de bouwer. Ook krijg je advies over de te nemen stappen na oplevering.

Je kunt er tevens voor kiezen de bouwkundige al in een eerder stadium te betrekken. Tijdens een voorschouw kunt u de woning bekijken en kan er in een vroeg stadium gebreken worden geconstateerd. Dit signaal kan dan tijdig bij de bouwer aangekaart worden, zodat het hersteld is voordat het huis wordt opgeleverd. 

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend advies over een keuring van uw woning of bedrijfspand, neem snel contact met ons op!

MRK bouwbegeleiding en advies

Wij zijn een bouwkundig adviesbureau op het gebied van projectontwikkeling, bouwbegeleiding, (ver) bouwadvies en vergunningsaanvragen. De dienstverlening is gericht op aannemers en alle vastgoedeigenaren, zoals particulieren, woningbouwcorporaties, overheidsinstellingen en bedrijven. Onze expertise ligt in alle fasen van het bouwproces. Van ontwerpfase tot uitvoering en oplevering. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een omgevingsvergunning? Wij helpen u met het verkrijgen van de juiste indieningsstukken, zoals bouwtekeningen en constructieberekeningen. Namens u dienen wij de vergunning in en houden contact met de gemeente over de voortgang. Heeft u al een goedgekeurd plan en bent u op zoek naar een aannemer? Wij kunnen samen met u een aannemer contracteren. Hierbij beoordelen wij de offerte en bepalen of die compleet is, zodat u later niet voor verrassingen komt te staan. Tijdens de uitvoering houden wij in de gaten of het project verloopt volgens afspraken en wanneer nodig sturen wij bij. Hierdoor houden wij grip op de planning en kosten en borgen wij de juiste kwaliteit. Wij staan voor u klaar met onze expertise en bieden een totaaloplossing voor uw bouwwensen.

MRK Bouwkundige keuringen

Een bouwkundige keuring kan voor diverse doeleinden ingezet worden. In veel gevallen is het een vereiste van de bank bij het aankopen van een woning. Daarnaast is het inzetten van een bouwkundige keuring altijd verstandig als het gaat om de aankoop van een woning.  Er wordt op diverse punten gecontroleerd. Zo komt u na oplevering van de woning niet voor vervelende verrassingen te staan. Wij bieden diverse bouwkundige keuringen aan:

 • Bouwkundige keuring incl. rapport NHG (geaccepteerd door financiële instellingen)
 • Bouwkundig advies
 • Opleveringskeuring 

 Wij bieden ook een laagdrempelige meeloopkeuring aan  waarbij u ter plaatse mondeling een terugkoppeling krijgt. Wanneer u een probleem heeft in uw woning dan kunt u een bouwkundig advies inwinnen. Wij helpen het probleem kwalitatief goed op te lossen.