Onze klanten waarderen ons met

Klanten waarderen ons met

Bouwen of verbouwen?

Wij begeleiden u van begin tot het eind! 

Experts

Wij werken alleen met gediplomeerde vakmensen

20 jaar

Expertise opgebouwd in dit vakgebied

Partners

Wij werken samen met gerenommeerde architecten, constructeurs, aannemers en andere partijen.  

Begeleiding bij verbouwing

Wij begeleiden u tijdens het gehele (ver)bouwproces

Iedereen droomt weleens van het bouwen van hun droomhuis of van verbeteringen aan hun eigen woning. Een mooi dakterras, een uitbouw of een algehele renovatie van een pand. 

Allemaal prachtige wensen die wij iedereen gunnen. Helaas merken wij vaak dat mensen beren op de weg zien. Niet weten hoe ze moeten starten, geen idee van de kosten die het met zich meebrengt of wat er überhaupt bij een dergelijke verbouwing komt kijken. Daarnaast zijn er tal van aannemers en vakmensen die zich presenteren op de markt. Wie is betrouwbaar, wie levert volgens afspraak en wie levert daadwerkelijk kwaliteit tegen een eerlijke prijs? Vragen die terecht gesteld worden, want je wilt immers kwaliteit.

MRK bouwmanagement & advies heeft jarenlange expertise in verbouwingen voor zowel particulieren als voor bedrijven en woningcorporaties. Wij weten als geen ander hoe u uw idee kan vormgeven en hoe wij de beste partijen samen kunnen brengen om uw wens te realiseren. Door het proces goed te begeleiden met oog voor kosten, tijd en kwaliteit zorgen wij er veelal voor dat u goedkoper uit bent. 

Bouw of verbouwplannen? Ga een oriënterend gesprek met ons aan.

Geheel vrijblijvend en kostenloos!

Bouwbegeleiding en advies

Een totaaloplossing voor uw bouwwensen

Bouw of verbouw plannen? MRK kan u in alle fasen van het bouwproces ontzorgen. Ongeacht de fase waarin uw plan zich bevind, starten we met een oriënterend gesprek om te bespreken wat uw wensen zijn.

Hieronder leest u hoe wij te werk gaan in de verschillende fases. 

Onze werkwijze

Uw plannen

Tijdens deze fase heeft u ideeën en wensen. Samen bekijken we de haalbaarheid van uw plannen en wat er voor nodig is om deze verder te ontwikkelen. Is er een architect of constructeur nodig? Moet er een omgevingsvergunning worden aangevraagd of is er een asbestonderzoek nodig? Zorgvuldig komen wij tot een plan op maat. Hiervoor hebben wij een netwerk van contacten dat nodig is voor het realiseren van uw plannen.

De opdracht

Voor veel mensen is het vinden van een architect, aannemer, bouwkundig tekenaar of constructeur geen dagelijkse bezigheid. Ook zijn er vragen en onzekerheden waar mensen tegenaan lopen. Hoe zit het met het leveren van de juiste kwaliteit, tijdsbestek en hoe zit het met onvoorziene kosten? Wij spreken de taal van de aannemer en kunnen samen met u het gesprek aangaan en beoordelen of een aanbieding compleet en marktconform is. Wanneer er overeenstemming is bereikt verzorgen wij de contractvorming met de aannemer.

De uitvoering

Zodra het contract getekend is kan de aannemer het werk gaan inplannen. Dit doen wij in overleg met u. Afhankelijk van de grootte van het project kunnen er nog veel vragen vanuit de aannemer komen. Natuurlijk helpen wij u bij het maken van uw keuzes en het beantwoorden van deze vragen.  Mogelijk moet er ook afstemming gezocht worden met leveranciers. Ook hierbij ondersteunen wij u en dragen zorg voor afstemming met de aannemer over de planning. Tijdens het totale project bewaken wij de voortgang, de kwaliteit en het budget zodat u zorgeloos kunt uitkijken naar het eindresultaat. 

De oplevering

Wanneer het werk gereed is zullen wij samen met u en de aannemer het werk opleveren. Mochten er nog gebreken zijn dan worden deze genoteerd op het opleverformulier. Wij bespreken oplossingen met de aannemer en maken afspraken over de termijn waarbinnen dit plaatsvind. Tevens zorgen wij ervoor dat u de garantie- en onderhoudsvoorschriften ontvangt. Waarna het echte genieten kan beginnen!

Mochten er na oplevering toch nog vragen zijn dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Kunt u niet wachten om te starten met het uitwerken van uw idee?

MRK bouwbegeleiding en advies

Wij zijn een bouwkundig adviesbureau op het gebied van projectontwikkeling, bouwbegeleiding, (ver) bouwadvies en vergunningsaanvragen. De dienstverlening is gericht op aannemers en alle vastgoedeigenaren, zoals particulieren, woningbouwcorporaties, overheidsinstellingen en bedrijven. Onze expertise ligt in alle fasen van het bouwproces. Van ontwerpfase tot uitvoering en oplevering. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een omgevingsvergunning? Wij helpen u met het verkrijgen van de juiste indieningsstukken, zoals bouwtekeningen en constructieberekeningen. Namens u dienen wij de vergunning in en houden contact met de gemeente over de voortgang. Heeft u al een goedgekeurd plan en bent u op zoek naar een aannemer? Wij kunnen samen met u een aannemer contracteren. Hierbij beoordelen wij de offerte en bepalen of die compleet is, zodat u later niet voor verrassingen komt te staan. Tijdens de uitvoering houden wij in de gaten of het project verloopt volgens afspraken en wanneer nodig sturen wij bij. Hierdoor houden wij grip op de planning en kosten en borgen wij de juiste kwaliteit. Wij staan voor u klaar met onze expertise en bieden een totaaloplossing voor uw bouwwensen.

MRK Bouwkundige keuringen

Een bouwkundige keuring kan voor diverse doeleinden ingezet worden. In veel gevallen is het een vereiste van de bank bij het aankopen van een woning. Daarnaast is het inzetten van een bouwkundige keuring altijd verstandig als het gaat om de aankoop van een woning.  Er wordt op diverse punten gecontroleerd. Zo komt u na oplevering van de woning niet voor vervelende verrassingen te staan. Wij bieden diverse bouwkundige keuringen aan:

  • Bouwkundige keuring incl. rapport NHG (geaccepteerd door financiële instellingen)
  • Bouwkundig advies
  • Opleveringskeuring 

 Wij bieden ook een laagdrempelige meeloopkeuring aan  waarbij u ter plaatse mondeling een terugkoppeling krijgt. Wanneer u een probleem heeft in uw woning dan kunt u een bouwkundig advies inwinnen. Wij helpen het probleem kwalitatief goed op te lossen.