Onze klanten waarderen ons met

Klanten waarderen ons met

Omgevingsvergunning nodig voor uw op - of aanbouw?

Ga voor zekerheid! Kom niet voor verrassingen te staan. 

Experts

Wij werken alleen met gediplomeerde vakmensen

20 jaar

Expertise opgebouwd in dit vakgebied

Partners

Wij werken samen met  diverse architecten, constructeurs en bouwkundig tekenaars.

Veilig wonen in je droomhuis?

Wanneer er verbouwplannen zijn is het belangrijk om in de gaten te houden of er een omgevingsvergunning nodig is of dat u te maken heeft met andere wetgeving zoals het bouwbesluit of burenrecht. Sinds een aantal jaren is er veel geregeld rondom vergunningsvrij bouwen. Echter is dit niet altijd van toepassing. Wanneer u hier geen onderzoek naar heeft gedaan kunt u voor hele nare verrassingen komen te staan. 

MRK bouwmanagement heeft expertise op dit gebied. Of het nu gaat om een vergunningsaanvraag of een splitsing van een pand, wij helpen u hiermee.

Als aannemer of vastgoedeigenaar heeft u niet altijd tijd om in lange procedures te verzanden met gemeenten. Wij nemen dit graag uit handen. Omdat wij de taal spreken van gemeenten en expertise hebben op dit gebied verloopt een procedure meestal voorspoedig.

Bij een vergunningsaanvraag komt er meer bij kijken dan de meeste mensen vooraf inschatten. Zo is het van belang dat er bouwkundige tekeningen zijn en is in diverse gevallen een constructieve berekening noodzakelijk. Wij zorgen ervoor dat alle benodigde stappen in het proces genomen worden om ervoor te zorgen dat de vergunningsaanvraag tot het gewenste resultaat leidt, namelijk een vergunning zodat u kunt beginnen!

Ook kunnen wij voordat u daadwerkelijk een aanvraag indient de haalbaarheid toetsen van een vergunningsaanvraag. Dit kan u veel kosten schelen. 

Omgevingsvergunning

Wilt u weten of u een omgevingsvergunning nodig heeft? Neem contact op voor vrijblijvend advies.

MRK bouwbegeleiding en advies

Wij zijn een bouwkundig adviesbureau op het gebied van projectontwikkeling, bouwbegeleiding, (ver) bouwadvies en vergunningsaanvragen. De dienstverlening is gericht op aannemers en alle vastgoedeigenaren, zoals particulieren, woningbouwcorporaties, overheidsinstellingen en bedrijven. Onze expertise ligt in alle fasen van het bouwproces. Van ontwerpfase tot uitvoering en oplevering. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een omgevingsvergunning? Wij helpen u met het verkrijgen van de juiste indieningsstukken, zoals bouwtekeningen en constructieberekeningen. Namens u dienen wij de vergunning in en houden contact met de gemeente over de voortgang. Heeft u al een goedgekeurd plan en bent u op zoek naar een aannemer? Wij kunnen samen met u een aannemer contracteren. Hierbij beoordelen wij de offerte en bepalen of die compleet is, zodat u later niet voor verrassingen komt te staan. Tijdens de uitvoering houden wij in de gaten of het project verloopt volgens afspraken en wanneer nodig sturen wij bij. Hierdoor houden wij grip op de planning en kosten en borgen wij de juiste kwaliteit. Wij staan voor u klaar met onze expertise en bieden een totaaloplossing voor uw bouwwensen.

MRK Bouwkundige keuringen

Een bouwkundige keuring kan voor diverse doeleinden ingezet worden. In veel gevallen is het een vereiste van de bank bij het aankopen van een woning. Daarnaast is het inzetten van een bouwkundige keuring altijd verstandig als het gaat om de aankoop van een woning.  Er wordt op diverse punten gecontroleerd. Zo komt u na oplevering van de woning niet voor vervelende verrassingen te staan. Wij bieden diverse bouwkundige keuringen aan:

  • Bouwkundige keuring incl. rapport NHG (geaccepteerd door financiële instellingen)
  • Bouwkundig advies
  • Opleveringskeuring 

 Wij bieden ook een laagdrempelige meeloopkeuring aan  waarbij u ter plaatse mondeling een terugkoppeling krijgt. Wanneer u een probleem heeft in uw woning dan kunt u een bouwkundig advies inwinnen. Wij helpen het probleem kwalitatief goed op te lossen.