Onze klanten waarderen ons met

Klanten waarderen ons met

Nut en noodzaak van een bouwkundige keuring

Slechts een klein deel van de mensen die een bestaand huis kopen laten een bouwkundige keuring uitvoeren. Dit kan zijn omdat ze er geen weet van hebben of er wellicht geen geld voor over hebben. Een keuring kan wel een hoop narigheid achteraf voorkomen.

Bouwkundige keuring

Wat is een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring is een visuele inspectie van een bestaande woning of bedrijfspand. De keuring wordt uitgevoerd door een bouwkundige. De bouwkundige bekijkt alle onderdelen van het huis. Mocht hij de expertise voor bepaalde onderdelen niet hebben, kan hij u helpen een specialist te vinden. Om een voorbeeld te geven, in woningen die voor 1993 gebouwd zijn, is er een kans op de aanwezigheid van asbest. Wanneer de bouwkundige asbestverdacht materiaal constateert dan kan hij u een gecertificeerd bedrijf aanbevelen die kan vaststellen of er inderdaad asbest aanwezig is. Verder hebben oude woningen vaak houten vloerbalken. De bouwkundige kan het vermoeden hebben van houtworm. Om dit definitief vast te stellen zal er een specialistisch bedrijf ingeschakeld moeten worden.

Kopers die kiezen voor een bouwkundige keuring hebben liever het relatief lage bedrag over voor een keuring, dan dat ze later voor verrassingen komen te staan. Over het algemeen geldt dat hoe ouder de woning, hoe groter de kans op gebreken, maar ook nieuwe woningen kunnen gebreken hebben. Stelt u zich voor, dat een kitnaad in de douchehoek verouderd of slecht aangebracht is, dan kan dit op termijn tot lekkage en dus herstelwerkzaamheden leiden. Andere voorbeelden van gebreken zijn bijvoorbeeld het tegelwerk dat niet goed vast zit, het hang- en sluitwerk van ramen dat niet goed functioneert en wanneer ventilatie niet goed werkt kan er schimmel ontstaan. Genoeg reden om zekerheid te kiezen.

Wanneer laat u keuren?

Over het algemeen laten vooral kopers de woning keuren die ze willen aankopen. Deze keuring kan op een aantal momenten plaatsvinden:

  • U laat de keuring uitvoeren voordat u de woning definitief aankoopt. Echter, in een tijd dat woningen schaars zijn en snel verkocht worden, kunt u het risico lopen dat de woning aan uw neus voorbij gaat.
  • Om dit te voorkomen kunt u er ook voor kiezen de woning te laten keuren na het tekenen van het koopcontract. Binnen drie dagen na ondertekening kunt u nog zonder opgave van reden de overeenkomst laten ontbinden of u neemt een ontbindende voorwaarde op in de overeenkomst wanneer de bouwkundige keuring teveel gebreken aan het licht brengt.
  • Als verkopende partij kunt u ook ervoor kiezen een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Deze keuring geeft u als verkoper de mogelijkheid, om eventuele gebreken, voordat de woning in verkoop gaat, op te lossen. Daarnaast kan het een koper ook extra comfort bieden bij de aankoop van uw woning.

MRK bouwmanagement & advies biedt diverse keuringen aan.

  • Bouwtechnische keuring incl. rapport, erkent door financiële instellingen €350,-
  • Meeloopkeuring €225,-
  • Opleveringskeuring €225,-
  • Bouwkundig advies €175,-

Meer informatie vindt u op: https://mrkbouwmanagement.nl/bouwkundige-keuringen/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *